onsdag 14. august 2013

Hjemmelaget pizzabunn - Trines egen oppskrift

Har hatt koselig besøk av gode venner fra nær og fjern.

På menyen stod:

Forrett: Gulrotsuppe. Oppskrift er lagt ut på bloggen tidligere.

Hovedrett: Trines pizza.
Her hadde jeg jukset litt, og laget bunner på forhånd. Disse var stekt i langpanne og delt i 4 biter. Gjestene fikk hver sin bunn, og pyntet med det de selv hadde lyst på. Dette er veldig greit, i og med at folk liker forskjellige ting. Den som ville ha ansjons på pizzaen, fikk muligheten til det. Og den som ikke likte tomat og paprika, kunne velge bort det. Et veldig greit tips til den som vil servere pizza og vil være sikker på at gjestene får det de liker.

Dessert: Sjokoladekake fra Laila. Oppskriften er fra Elisabeth. Den var supergod :-)

Drikke: Cola, Cider og kaffe.

Værgudene viste seg også fra sin beste side !

Det har kommet ønske om å få oppskrift på pizzabunnen.

Her er den :

Bunn:

5 dl hvetemel
1 ts salt
1 1/2 dl lunkent vann
3 ss. olje
1/2 pakke gjær

Rør alt sammen og sett deigen lunt i 20 minutter. Kjevle så ut så tynt som mulig. Legg bunnen på en plate med bakepapir. Prikk den med gaffel. (Eventuelt mønster velger du selv ) Man kan bruke dobbel oppskrift. Dobbel oppskrift = ca 3 langpanner.

Stek den så øverst i ovnen i 4 minutter på 250 grader. (Den skal blåse seg litt opp.)

Bunnen er nå halvstekt. De kan fryses ned. Jeg pleier å dele en bunn fra en langpanne i 4, og fryser ned det jeg ikke bruker den dagen. Det er lettvint å ha bunner som man kan ta opp til ulike anledninger.

Pizza:

Du bruker den halvstekte bunnen og legger på det du måtte ønske.
F.eks. pizzasaus, ost, løk, kjøttdeig, sopp, ansjos, paprika, pepperoni osv.

Steketid og temperatur: 12 minutter - midt i ovnen på 225 grader

Jeg pleier å steke den i 14 minutter for å få en crunchy bunn.


Ingen kommentarer: