onsdag 23. juli 2008

En smak av sommer

På hytta vokser det massevis av bringebær. Søte, gode bær, som blir til nydelig syltetøy. Greie å plukke er de også. På en busk er det nok bær til syltetøy til flere brødskiver. Til helga er det nok flere som blir modne, og da blir det nok syltetøy igjen...
I min egen hage har jeg i år gultrot, sukkererter, jordbær, rabarbra, blomkarse og solsikker. Jeg tror det er 15 solsikker. Det kommer snart blomster på noen av dem. Den høyeste planten er nå 14o cm. Jeg har sådd flere sorter i år, og noen av plantene ser ut til å bli røde. Det blir veldig spennende å se. Det er ikke bare jeg som synes solsikker er spennende. Det er mange som spør hva jeg har plantet. I den ene solsikken fant jeg en liten marihøne.


Her er den føste jordbæra fra mine jordbærplanter. Den ble veldig fin. Fordi den brakk, så ble den nok høstet i tidligste laget. Den var temmelig sur, selv om den var helt rød.

1 kommentar:

Anne sa...

Så produktiv du er da ! Vi har sådd tomater i år igjen og for første gang ser det ut til at det blir en biteliten avling. Vi har en hjelpegartner som er litt ivrig med plukkinga, men om de får henge i fred blir de sikkelig søte og gode :)