fredag 27. mars 2009

Hyperaktiv demon danser jenka

Nå skal jeg syte og bære meg litt. Sier dette for å advare. Ikke les videre hvis du ikke gidder å høre på syting og bæring.

Jeg har vondt i ryggen. Det kjennes ut som om en hyperaktiv demon danser jenka nederst i ryggen. Det er så vondt at jeg sliter med kvalme. Har prøvd diverse medikamenter den siste måneden, uten at dette har hatt effekt.

I dag tok jeg turen til doktoren. Nå går det i paralgin forte. Det liker jeg egentlig ikke å ta. Men det er bedre å ta det noen dager i stedet for å spy av smerte.

Har nå fått henvisning til MR. MR står for magnetisk resonnans. På folkemunne kalles det magnetrøntgen. Man tar bilder inni kroppen din mens du ligger stille inni en trommel og hører på sterke bankelyder og during. (Ligner litt på lyden av et pressluftbor.)Du får hørselvern for at du ikke skal bli eksponert for så mye støy. Det er ikke noe big deal. Har faktisk vært inne i en sånn trommel hele 29 ganger, så jeg gruer meg selvsagt ikke. Har heldigvis ikke klaustrofobi.

De hyppige besøkene i den trommelen skyldes en medfødt sykdom jeg har. (Nevrofibromatose)Den har den pussige egenskapen at den med jevne mellomrom gir meg overraskelser. Disse overraskelsene består av svulster (som regel godartede) som dukker opp i bindevevet mellom nervecellene. De kan være temmelig smertefulle, siden de kan klemme på nerver.

For litt over 10 år siden, dukket en liten sånn en opp inni ryggmargen min. Den vokste bittelitt for noen år siden, men så stoppa den heldigvis å vokse. Den ble sett på som stabil. Nå er det visst mer enn tre år siden det ble tatt bilde av den sist.

Og nå har ryggen min vært temmelig vrang en måneds tid. For å være på den sikre siden, skal det derfor tas bilde av den lille djevelen, som jeg har lyst til å kalle den. Smertene jeg har trenger selvsagt ikke å skyldes den lille djevelen. Det kan like gjerne være muskelsmerter eller prolaps - eller at jeg har vondt pga. at ryggen er skjev. Jeg skal ikke male fanden på veggen. Men vondt er det.

1 kommentar:

Anne sa...

Uff, får håpe det viser seg å være noe som går over av seg selv rimelig raskt. Det er jo så slitsomt å ha vondt i ryggen ! God bedring og lykke til på MR !