mandag 31. august 2009

Er jeg gammel ????

Er jeg gammel ?

På en eller annen pussig måte får jeg stadige bekreftelser på at jeg ikke lenger er 17 år. Bekreftelsen kommer gjerne når jeg ser gjennom gamle bilder sammen med venner. Og så tenker jeg tilbake. "Når var vi med på denne turen da ?... Oj det var i 89. Det er 20 år siden." Bekreftelsen kommer når noen sier : "LP - plate ? Hva er det for noe ?" (For de som er ukjent med begrepet: LP-plate var det man spilte musikk med før CD-platene gjorde sitt inntog.)

Men også ellers får jeg bekreftelser på at verden har gått videre. Jeg har i flere dager prøvd å få tak i atamon. Jeg driver og skal sylte agurker - og da har jeg bruk for det. Atamon er et konserveringsmiddel som blir brukt for å forhindre at syltetøy man lager selv ikke skal mugne. Det blir også brukt til f.eks. sylting av tomat eller agurk. I minst 4 butikker har ekspeditøren sett ut som et spørsmålstegn når jeg har spurt etter atamon. Og når jeg endelig har truffet på en person som vet hva det er, så har vedkommende sagt: "Vi hadde det før, men vi har slutta med det."
Og forklaringen er sannsynligvis at stadig flere kjøper ferdig vare. Stadig færre sylter selv. De har kanskje ikke tid til det. Det er ikke rom for det i vårt hurtigsamfunn - der alt skal skje med en gang.
Når stadig færre fører atamon, så blir også det produktet mindre tilgjengelig. Og da er det enda færre som tar seg bryet å lage hjemmelaget. Kanskje blir det en kunnskap som går i glemmeboka - og det er jo litt trist.
I nostalgiens navn har jeg under her et bilde av en flaske atamon. Denne greide jeg endelig å få kloa i etter å ha vært innom 5 eller 6 butikker. Dette brukte jeg til å konservere 2 glass med agurk fra min egen hage. Dette kan man se på det nederste bildet.
Og når jeg nå har fått kloa i dette konserveringsmidlet, skal jeg vokte det godt. Det er jo mulig jeg trenger det en gang. Ikke nødvendigvis til agurker eller syltetøy - men for selvkonservering. Det er holdbart til 2018.....
3 kommentarer:

bare hege sa...

Humm... Jeg fikk samme følelse i dag da jeg hørte en ungdomsyndlingssang på radioen, og programlederen etterpå sa at sangen var 18 år gammel...
Altså, det er jo ikke SÅÅÅ lenge sida jeg hørte på den sangen daglig da! Humpf...

Kult at du sylter selv! Jeg har også gjort det litt, men det blir mest til at jeg bare rører bær og sukker.

Klem til deg!

Mona sa...

Så flink du er Trine! Fine julegaver det der ( hint,hint!). Og kanskje ett lite sylte agurk og rødbeter kurs?
Jeg sylter da, ganske mye, men det går bare på tøy...... syltetøy ;0) ( skukkelig bra humor....NOT....men kunne ikke la være - er det aldern? det var jo litt sånn tørr gammel humor - hehe. Tror jeg er trøtt jeg. Gå å legge meg kanskje og ikke sulle rundt på blogger å skrive tøys og tull)

oheidia sa...

Nei da Trine, vi er da ikke gamle! Føler meg bare litt utgått på dato noen ganger - i visse sammenhenger!

Gøy at du fikk bestilt fotostativ! JEg fikk tilbud fra to steder men valgte det ene stedet for de var så hyggelige der og så var de 1,- billigere enn det andre stedet! He he.....

Håper du ellers har det bra!

Klem klem