onsdag 10. april 2013

Oppskrift på rak fisk

I dag hadde jeg rak fisk til middag. Det er passe lettvint og godt.

Her er en oppskrift:

Rak fisk
Sett stekepanna på kokeplata.
Ha smør i stekepanna.
Sett på varme (på kokeplata, selvsagt.)
La smøret bli varmt.
Legg den rake fisken oppi stekepanna.
Stek først på den ene siden, og deretter på den andre.
Når du skal snu fisken, anbefaler jeg at du bruker hensiktsmessig redskap. (Stekespade f.eks.)
Fisken er ferdig når den er stekt nok på hver side.
Da tar du den ut av stekepanna og legger den på en middagstallerken.

Serveres med selvvalgt tilbehør

Hvor får du tak i rak fisk ?
Det selges på butikken under navnet fiskepinner.

Jeg gjør oppmerksom på at rak fisk ikke må forveksles med den retten som på folkemunne blir kalt rakfisk. Grunnen til at det blir kalt rakfisk, er at det ble for tungvint å si "Bederva feskslok som føre dæ rakt te Helvete".


God middag !


Ingen kommentarer: