lørdag 7. september 2013

Valg 2013 - Folk flest - og de andre

Det er valgkamp, og de politiske partiene gjør alt for å fri til velgerne. Nettaviser og sosiale medier fylle i disse dager av politikernes budskap.

Fremskrittspartiet reklamerer med at de er  "partiet for folk flest". Hans Andreas Limi er andrekandidat for Fremskrittspartiet i Akershus. Han hadde nylig et oppslag der han går inn for å fjerne det han kaller et "fordyrende rullestolkrav". Det er universell utforming han snakker om. Bare det at han velger å kalle det "fordyrende rullestolkrav", sier kanskje alt om hans holdninger.
Og dette viser vel at Fremskrittspartiet er for folk flest, men om du ikke er  "som folk flest", så er ikke dette partiet for deg. Sitter du i rullestol, er du definitivt ikke som folk flest.

Det er nå en ting at Fremskrittspartiet ikke er framsynt nok til å ta høyde for at man må bygge boliger for alle livets faser. Noe annet er at de ikke skjønner at  folk i rullestol faktisk ønsker å besøke sin familie og sine venner, selv om disse ikke sitter i rullestol. Hvis mitt sosiale nettverk kun skal begrenses til andre som sitter i rullestol, sier det seg selv at det blir ganske begrenset. Men siden jeg ikke er "som folk flest", betyr det kanskje mindre for Fremskrittspartiet.....


Ingen kommentarer: