torsdag 23. april 2009

Hagen min og drivhuset mitt

Det er endelig vår her. Da snøen forsvant, gikk det ikke lang tid før de første vårtegnene viste seg.
Jeg har ikke den helt store hagen. Den er et par kvardratmeter stor, og her er det god utnyttelse av plassen. På plena så jeg for noen dager siden noen røde prikker. Opp fra jorda kommer det rabarbra. Denne var veldig liten og søt, så jeg legger ut et bilde av den. Den kommer nok til å vokse seg større.
Rabarbra er en art som skal høstes ganske tidlig. Jeg regner med at det kan bli rabarbrapai, rabarbragrøt og rabarbrasuppe om ikke så veldig lenge.
Inne i drivhuset ser det fremdeles ganske tomt ut. Men snart skjer det ting der også. Jeg har nemlig sådd gulrot. Det blir spennende å se hvordan den trives i drivhus. Det har jeg ikke prøvd før.
Jeg har også sådd solsikker. Disse er foreløpig i krukker. Disse skal etter hvert settes i jorda rett utenfor verandaen. Solsikke er en plante som ikke krever så mye arbeid. Det er stort sett bare å sette et frø i jorda, så klarer den seg selv. I fjor prøvde jeg noen nye frø - og jeg fikk tre sorter solsikke. Jeg fikk gul, oransje og rød. Jeg har prøvd å så det samme i år. Alt er med frø fra fjorårets avling.
Jeg skal også så sukkererter, men velger å vente noen dager. Det er fremdeles ganske kaldt om natta.

1 kommentar:

Guro sa...

æææh, den der rabarbraen ser ut som nå fra en science fiction film. Nå kjøttetende som kjæm opp for å ta dæ :)